top of page
Blog: Instagram

Blogbejegyzések

Az összes bejegyzés egy helyen!

Üdvözöllek a Blogbejegyzések oldalon, ahol a The Kim Family - egy koreai-magyar család mindennapjairól olvashatsz érdekességeket. Kellemes időtöltést kívánok!

Blog: Welcome
Blog: Blog2

Utazónapló - Koreai utazásunk 2020 nyár - 1. rész

Rendszerint évente egyszer utazunk Koreába, amiről mindig próbálok tudósítani Nektek a blog facebook oldalán. Tavaly, vagyis 2020-ban ráadásul a koronavírus is "megkoronázta" az utazásunkat, úgyhogy nem volt egy átlagos utazás.


Szeretném, ha azok a beszámolók itt a blogon is helyet kapnának, ahol sokkal egyszerűbben visszakereshető, mint a facebook pörgő hírfolyam kavalkádjában.

Fogadjátok hát szeretettel ezt az 5 részből álló utazónapló sorozatot.


2020.július 23.

"Tegnap szakadó esőre ébredtünk, szó szerint ömlött az eső. Hideg nem volt. Ahogy az időjárás előrejelzést néztem a következő két hétben zápor - zivataros idő lesz. Nem bánom, mivel úgy is karanténban vagyunk. Végül is kocsival mentünk el a kijelölt Covid 19 tesztelő pontra, ami egy ideiglenesen felállított konténer- sátor volt.


Amikor megérkeztünk kezet kellett fertőtleníteni és kesztyűt is kaptunk. A férjem kitöltötte a papírokat. Egyesével engedik be az embereket a tesztre, de mivel Danika is velünk volt, mi egyszerre mentünk be.


A nevemet többször kellett betűznie a férjemnek.. - ugyan az a helyzet mint amikor a magyarok nem értik az Ő koreai nevét, csak most fordítva. A teszt kb 10 másodperc volt. Először az orrból majd a garatból vettek mintát. Először Apának, utána nekem, végül Danikának. Aztán indultunk is haza. A korona applikáció ugyanis érzékeli, hogy ha elhagyjuk az otthonunkat, vagy ha hosszú ideig nem használjuk a telefont. Például mi még ugye alszunk napközben is a jetlag miatt és ezért fel is hívták a férjem hogy biztosan otthon vagyunk e?

A karantént a negatív korona eredmény esetén is le kell tölteni, és az applikáción keresztül napi kétszer rögzíteni a lázunkat és a többi korona tünetet. - mármint azt hogy van e vagy nincs?


Férjem kérdezte, mit szeretnék ebédelni? Ebben az esős időben én egy finom meleg levesre szavaztam. Ebéd után megint


bealudtunk mert hulla fáradtak vagyunk. Este felé keltünk. Szabadidőmben TOPIC tesztlapokat töltök de kicsit lassan haladok..


Ma reggel megkaptuk a teszt eredményeket: mindenkinek negatív. Férjem egyeztetett a helyi igazgatással napokon belül küldik a - korona segélycsomagot - rengeteg étellel és maszkkal."


 

2020. július 25.


"Tegnap 3 óriási kartondobozt raktak le az ajtónk elé a helyi önkormányzat jóvoltából. Ebben a koronavírus miatt 2 hetes karantént letöltőknek küldenek élelmiszert és tisztálkodási szereket.


Bár a beutazás után 3 napon belül kötelező koronateszten megjelenni, amennyiben az eredmény negatív a karantént abban az esetben is le kell tölteni.

Az alábbi képen egy doboz tartalmát pakoltuk ki.


1 db doboz tartalma - 1 főre: 4 kg rizs 10 tálka előfőzött rizs 10 zacskó rámen 6 poharas rámen 1 nagy csomag szárított algalap 2 marha ízű konzerv 1 konzerv tonhal

2 szemeteszsák - Koreában a szemetet csak bizonyos zacskóba lehet elhelyezni ami darab áron nagyon drága 1 fél literes kézfertőtlenítő 1 pumpás felületfertőtlenítő 1 pár gumikesztyű 5 db orvosi maszk 3 db kf94 maszk 1 db aerobik kötél nyújtáshoz 1 csomag testre ragasztható hőmérő matrica


Azt hiszem nem hagytam ki semmit..



Tiszteletre méltó ez az odafigyelés a koreaiak részéről!

Az applikáción keresztül továbbra is küldenünk kell napi 2x a hőmérsékletünket. A férjem továbbá rendelt koreai barackot és egy különleges gyümölcsöt, ami úgy néz ki mint a szőlő, az íze is olyan de egyáltalán nincs benne mag. A neve: 샤인머스켓 ( ejtsd: sáinmaszket)


Dani még bírja a bezártságot, végre a nap is kisütött és napok óta először nem esett az eső. " kanalat és pálcikát."

Dani még bírja a bezártságot, végre a nap is kisütött és napok óta először nem esett az eső.



 

2020. augusztus 2.


"Lassan a karanténunk végéhez érünk, úgyhogy gondoltam jelentkezem az aktuális dolgokkal.

Bevallom őszintén nagyon megterhelő tud lenni a két hetes bezártság. Az biztos, hogy mindenki tiszteletet érdemel aki letölti, mert egyáltalán nem könnyű.

A karantén alatt aludtunk, filmeztünk, Danival játszottunk - bár sokszor egyedül is lekötötte magát aminek nagyon örültünk. Persze Ő is vágyott volna kimenni, annak ellenére, hogy zuhog az eső szinte megállás nélkül amióta csak megérkeztünk Koreába. Azért reménykedtem, hogy a karanténunk végére eláll az eső..


Az idei monszun nem éppen az átlagos közé sorolható, sokkal több eső esik, mint az előző években, a hírekben aggasztó helyzetről számolnak be - nagy áradásokról, járhatatlan utakról, megrongálódott házakról, sajnos volt aki életét is vesztette.

Számomra nagyon nehéz ezt megélni - életemben ennyi esőt nem láttam, és nagyon hiányzik a napsütés. Sajnos az előrejelzések szerint ez még csak a kezdet... egy óriási esőtömeg tart felénk.


Két nap múlva, augusztus 4 én éri el Koreát a Hagupit tájfun. Mondhatom ilyenbe se volt még részem ennyire testközelből. Csak a hírekből hallottam korábban a tájfunról. Ami azt is jelenti hogy a karanténból való szabadulásunk biztos később lesz..


Talán egész szeptemberig kitart majd az idei monszun. Már azt is belátom, hogy nem valami jól válogattam össze a ruháimat - esőkabátot és gumicsizmát kell vegyünk. Holott bevallom kissé tartok tőle, hogy egyáltalán semerre nem fogunk tudni ilyen időben elmenni.

Készítettem néhány képet a karanténos ételeinkről. Most így a második hét végén még jól tűröm a magyar ételek hiányát. Ha végre kimehetünk, akkor majd vásárolok némi hozzávalót és főzök."





Az utazónapló folytatódik a 2. részben!


Köszönöm, hogy elolvastad, várlak vissza legközelebb is!


Üdv: Thekimfamily Orsi

190 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Blog: Subscribe
bottom of page