top of page
Blog: Instagram

Blogbejegyzések

Az összes bejegyzés egy helyen!

Üdvözöllek a Blogbejegyzések oldalon, ahol a The Kim Family - egy koreai-magyar család mindennapjairól olvashatsz érdekességeket. Kellemes időtöltést kívánok!

Blog: Welcome
Blog: Blog2

Fokhagymás sült rizs recept/마늘 볶음밥

Ma egy nagyon egyszerű, különleges receptet hoztam nektek. Mindössze néhány hozzávaló és pár perc szükséges hozzá. Kipróbálod?


Általában a saját receptjeinket osztom meg veletek, ami ezidáig töretlen sikert aratott. Ma azonban nem a saját receptünket készítettük el. A receptet a híres 백종원 (ejtsd: Baek Jong-won) -tól hoztuk el nektek, aki jelenleg túlzás nélkül a leghíresebb séf Koreában, számos főzős televíziós showban szerepelt.


Olyan egyszerű receptet kerestünk tőle, amihez a hozzávalókat bármely magyar háztartásban is be lehet szerezni. Így esett a választásunk egy különleges köretre, ami nem más mint a fokhagymás sült rizs, koreai nevén: 마늘 볶음밥 (ejtsd: mánül bokkümpáb)





Ezt az ételt néhány hozzávalóból, perceken belül elkészíthetjük, ha fel szeretnénk dobni a rizs ízét. Nézzük is hogyan készül:


Hozzávalók:

10 gerezd fokhagyma

kb 2 ek olívaolaj

1 pohár rizs

2 ek szójaszósz

vaj


Elkészítés:


1. Tegyük fel főni a rizst. Amennyiben van rizsfőzőnk, nagyon szerencsések vagyunk, mert amíg a rizs elkészül lógathatjuk a lábunkat. Ha viszont magadtól csinálod, akkor javaslom, hogy szerezz be hozzá kerek szemű rizst, amit kissé tapadósra kell megfőznöd.


2. Tisztítsunk meg kb 10 nagyobb gerezd fokhagymát. Ebből 3 darabot egy éles késsel aprítsunk fel egészen pici darabokra. A maradék 7 gerezdet pedig vágjuk fel, minél vékonyabb szeletekre. Próbáljunk a nagyobb gerezdekből szeleteket vágni, mert azt talán kicsivel könnyebb megfogni. Kétség kívül nagyon óvatosan kell végeznünk ezt a lépést.




3. Egy serpenyőben hevítsünk fel a olívaolajat. Mivel hamar felmelegszik, ezért nem kell sokat várni, rögtön mehet bele a fokhagyma - az összes. A szeletelt és az apróra vágott is. Néhány perc alatt meg fog pirulni. Onnan tudjuk, hogy elkészült, hogy az apróra vágott fokhagyma bebarnul, ahogy a képen látjátok:





4. Szedjünk ki belőle egy keveset, ez lesz ugyanis a díszítés a tálaláskor.


5. Az elkészült rizst tegyük a fokhagymás serpenyőbe. Adjunk hozzá 2 evőkanál szójaszószt és sót ízlés szerint (kb 1/3 evőkanálnyit).





6. Jól keverjük össze. Ez idő alatt le is vehetjük a gázról. Majd tegyük bele a vajat és tegyük vissza a gázra. A vaj szépen el fog olvadni és ad még egy plusz aranybarna színt a rizsnek.


7. Ha a vaj elolvadt, a rizs elkészült. Szedjük ki egy tányérra, és tegyük a tetejére a díszítést!





El is készültünk! Önmagában nem, de köretként nagyon jól megállja a helyét. A férjem szerint a legfinomabb a házi, kézzel készített kimchinket enni mellé, de bármilyen grill hús - saláta - savanyúság kombó mellé tartalmas köretként szolgál.



Remélem ti is kipróbáljátok ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet 백종원 - ajánlásával!:-)



További receptekkel várlak vissza a blogra legközelebb is!


Üdvözlettel:

Mrs Kim alias Orsi






1 310 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Blog: Subscribe
bottom of page